nieuwe blog
Door: Jolijn
Blijf op de hoogte en volg Jolijn
30 December 2006 | Nederland, Eindhoven
Op zondag 7 januari 2007 vertrekken we om 20.45 vanaf Schiphol naar Entebbe (Uganda)met een overstap in Nairobi.
Op 7 februari vliegen we smorgens al vroeg terug via dezelfde route en dan komen we als het goed is rond 19.10 uur aan op Schiphol.
We, dat zijn:
Jan Verhaegh en Marietje Lemmens van Clienten Centrum Limburg & Stichting Time Out (www.stichting-time-out)
En ik: Jolijn Santegoeds van Actiegroep Tekeer tegen de isoleer! / Stichting Mind Rights (www.mindrights.nl)
Wij gaan naar Afrika met als doel deelname aan het Wereld Sociaal Forum van 20-25 januari 2007 in Nairobi, Kenia.
Op het WSF zullen wij een internationale workshop houden over de psychiatrie wereldwijd vanuit clientenperspectief. Dat doen we samen met o.a. 8 Afrikaanse (ex-)psychiatrisch patienten, uit Kenia, Tanzania, Rwanda en Uganda.
In de weken voor en na het WSF worden we rondgeleid door Veronica uit Uganda, die ons de culturen van Uganda, Kenia, Tanzania en wellicht ook Rwanda zal laten zien. Zij kan ons ook heel veel vertellen over het leven van mensen met psychiatrische problemen in Afrika. Het wordt waanzinnig interessant, en waarschijnlijk ook erg pijnlijk.
Er staat ook informatie uit Afrika (Ghana)over de psychiatrie aldaar op deze site, zie het menu links. Dat lijkt mij een goede inleiding.
En verder kan je dus lid worden van deze community, zodat je via mail op de hoogte blijft van alle nieuwe berichten.
Ik wens iedereen een goeie jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2007.
En het is voor mij dus niet alleen aftellen voor het nieuwe jaar, maar vooral ook voor het grote avontuur wat mij te wachten staat over nog maar 8 daagjes..
groetjes Jolijn
contactgegevens:
email voor psychiatrie en actie: tekeertegendeisoleer@hotmail.com
email prive: onlinerollergirl@hotmail.com
Actiegroep Tekeer tegen de isoleer! / Stichting Mind Rights
KVK 17198277
girorekening: 2762216
website NL: www.mindrights.nl
website internationaal: www.mindrights.org
weblog voor actie en psychiatrie: www.tekeertegendeisoleer.web-log.nl
info over WSF in Nairobi: www.wsf2007.org
30 December 2006 - 19:34
Michael:
hoi veel plezier in africa jolijn -
30 December 2006 - 21:05
Christien:
zie je vrijdag nog, maar alvast het allerbeste -
06 Januari 2007 - 09:08
Jan:
Heel veel succes
en dat we samen een heel mooie eis mogen hebben -
06 Januari 2007 - 09:08
Jan: