Aankomst in Stockholm
Door: Jolijn
Blijf op de hoogte en volg Jolijn
19 Oktober 2009 | Zweden, Stockholm
We kwamen aan op Arlanda Airport, dat zo’n 45 km buiten Stockholm ligt, en toen hebben we een pendelbus genomen om in Stockholm zelf te komen. Daarna moesten we vanaf Stockholm centraal station met de “commuter train”, maar dat ging een beetje mis, omdat we een soort van sneltrein hadden gepakt ipv een stoptrein, en toen moesten we weer 3 haltes terug. Daarna nog een bus (1 halte verder), en toen nog maar een paar honderd meter lopen en rond 4 uur ‘s middags waren we bij het hotel.
Het Brunnby hotel, waar wij verblijven, ligt midden op een industrieterrein. De kamers zijn redelijk klein, maar wel heerlijk schoon, met eigen douche en wc, en voorzien van TV, telefoon en gratis draadloos internet (voor ca 50-60 euro per nacht, wat voor mij grotendeels betaald wordt door het congres). Ik zou eigenlijk 4 nachten in een duurder hotel zitten op kosten van het congres, maar dat heb ik omgezet in een langer verblijf in een goedkoper hotel, zodat ik samen met Sander ook nog wat kan genieten van Stockholm zelf.
Langs het Brunnby hotel ligt het Brunnby restaurant, en dat is ook niet echt duur (pizza en diverse schotels voor 8-10 euro). We hebben het dus goed voor elkaar. Iedereen zegt dat Stockholm duur is, maar het ziet er naar uit dat we toch een goed en gezellig plekje hebben gevonden.
Het industrieterrein ziet er best wel cool uit, en er is ruimte genoeg om lekker te skaten. We zitten niet zo ver van de Ericson Globe (een grote witte bol), en daarnaast ligt Hovet, de plaats waar Muse zaterdag optreedt (ongeveer 5 minuten met de lokale trein). Ook zitten we vlakbij Södermalm, het alternatieve hart van Stockholm - als we de folders moeten geloven. Dat gaan we morgen uitvinden.
Het congres is wel wat verder weg van het hotel (ca 10 minuten met de trein naar Stockholm Centralstation) of ongeveer 7 km skaten als ik de weg kan vinden. Het congres begint donderdag voor mij, want ik ga niet naar het dure diner aan de vooravond van het congres (woensdag). Ik heb nu dus 2 hele dagen om Stockholm te leren kennen en lekker te genieten van een paar vrije dagen.
Zo meteen gaan we eerst wat eten bij het Brunnby restaurant en daarna zien we wel. We gaan waarschijnlijk vroeg slapen, want Sander en ik zijn allebei moe van de reis.
19 Oktober 2009 - 17:44
Mama:
Leuk Jolijn...weer een heel avontuur!!!
Pas goed op jezelf!
heel veel liefs en ik denk aan je,
mama -
20 Oktober 2009 - 14:00
Deborah:
Klinkt goed!!! Goed om te horen dat jij en Sander goed zijn aangekomen en alles goed voor elkaar hebben.
En naar de Muse gaan moet dus ook wel makkelijk lukken, zo te horen.
Ik wens jou en Sander een hele fijne tijd daar; geniet ervan!!!
Enneh... tot a.s. zondag hé?!
Heb je al enig idee hoelaat jullie ongeveer terug zijn in Eindhoven of in de bak?
Greetz xXx Debz