Dierentuin in Entebbe
Door: Jolijn
Blijf op de hoogte en volg Jolijn
16 Januari 2007 | Oeganda, Kampala
Vandaag zijn we naar de dierentuin in Entebbe geweest, ongeveer 35 km verderop. Een echte safari-tocht was niet haalbaar qua tijd en geld, dus dan maar een dierentuin. Het was erg leuk om zoveel dieren te zien die hier ook allemaal in het wild voorkomen. De dieren hadden op zich wel een redelijk ruim terrein, maar sommigen hadden toch wel last van hun gevangenschap helaas… Ik vond vooral de loslopende aapjes echt kicken. Ze hebben met mijn plastic tasje gespeeld. Echt vet!
Daarna zijn we naar de Botanische Tuinen geweest, waar allerlei mooie en nuttige planten te vinden waren, zoals Orchideen (die helaas niet in bloei stonden), Kaneelbomen, Cacaobomen, Rubberbomen en heel erg lekker Starfruit. We moesten wel opletten voor de safari-mieren (soldier-ants) die in een lange stroom overal doorheen marcheerden. Als die bijten blijven ze vasthouden en dan blijven ze aan je huid zitten, maar verder kan dat geen kwaad (alleen ben ik wat gevoelig voor insecten, dus ik neem liever geen risico’s). Ook waren er heel veel termietenheuvels en veel mooie vogels en vlinders. En er zaten wilde apen in de boom. We hebben ook een wilde hond gezien. De film Tarzan is opgenomen in deze Botanische tuinen, en grappig genoeg is er maar een klein stukje bush waar dat gefilmd is. TV is echt misleidend haha.
Het was heel erg mooi, ik heb genoten van de natuur. Nu heb ik toch tenminste wat dieren gezien. Dat vindt ik toch onmisbaar bij een vakantie in Afrika. Als we donderdag naar Nairobi gaan zien we meer van het land (meer dan alleen de stad Kampala en omgeving) en ik hoop ook nog meer wilde dieren te zien. Na het WSF in Nairobi gaan we naar Tanzania en onderweg zullen we ook nog langs/door verschillende natuurreservaten komen. Veronica vertelde dat de bus een keer vertraging had omdat er leeuwen tegen de bus aan lagen te slapen. Dat lijkt me wel gaaf, haha. De dieren hier raken ook steeds meer gewend aan de aanwezigheid van de mens (zoals ook de loslopende apen). Die waren half-tam. Maar ze waren wel vrij, en dat vind ik een fijn gevoel. Ik hou niet zo van dierentuinen, waar dieren in gevangenschap zitten. Er was 1 aapje in de dierentuin die echt dierentuingedrag had vanwege de gevangenschap. Hij maakt in een kringetje steeds hetzelfde sprongetje. En 1 Shoebill stork (grijze lepelaar) zag er echt heel depressief en ziek uit, zo bewegingloos als hij daar zat (de andere 2 waren wel levenslustig). Dat beeld laat me toch niet los. Misschien heb ik toch wel een beetje spijt dat ik de dierentuin gesponsord heb met mijn intreegelden. Het is niet echt een goed alternatief voor een wildlife safari, maar misschien moet ik er ook niet teveel over nadenken. Mijn uitgaven hebben in ieder geval wel de economie van Oeganda gesponsord, dus het kan slechter..
Verder heb ik geprobeerd wat extra foto’s aan deze site toe te voegen en ik wens iedereen veel plezier met het bekijken daarvan.
En Mathijs: Gefeliciteerd met je verjaardag!
16 Januari 2007 - 18:59
Christien:
Een leuke vakantiedag!
Je zult zeker nog veel meer zien als je doorreist met het openbaar vervoer naar Nairobi. Lijkt me echt heel interessant.
Liefs...mama -
16 Januari 2007 - 19:41
Martin:
Beter dan de apenheul! Alhoewel je daar ook bijna alle apen los ziet lopen (en voelt als er in een keer twee grote op je schouder komen zitten als je zit te lunchen.. dat was echt vet) Goh ik moet daar eigenlijk ook weer eens heen, zij sponoren veel terug-in-het-wild projecten..
Volgens de Maya astrologie ben ik een blauwe aap..
Ik dacht toch echt dat ik een blowende aap was maargoed. Thanx voor de stories! Xxx Martin -
16 Januari 2007 - 19:42
Martin:
uhmm. sponsoren bedoel ik natuurlijk klein typvoudje -
16 Januari 2007 - 20:52
Sabine:
echt super wat je allemaal al gezien hebt. wel fijn dat je af en toe ook lekker kan gaan stappen en dansen. ik lees het wel weer als je weer ergens geweest bent. leuke jurk trouwens. leuk kleurtje
groetjes bientjuh